Gennem de sidste mange år er der skrevet meget om begrebet ‘god ledelse’.

Den dag i dag står ledelses-guruerne på skuldrene af hinanden for at kloge sig på ledelse. Der tilbydes kurser og uddannelser i ledelse som aldrig før.

Men er ledelse virkelig så svært?

Er ledelse så avanceret en disciplin, at der skal tærskes langhalm på emnet år efter år – og endda på samme vin, blot af og til i nye flasker?

Behøver du for at få succes som leder at være uddannet psykolog eller i besiddelse af 30 års ledelseserfaring?

Nej, er det præcise svar.

Jeg får næsten på ugebasis spørgsmålet: “Hvad skal jeg gøre for at blive en dygtig leder?”

Og her kommer de 6 simple punkter, du skal få ild i:

1. Vær dig selv

Du skal komme fra din “natur”. Hvis du har fulgt så meget med i Flinkeskolen, at du har glemt, hvem du er, når du er dig selv, så skal finde hjem til dig selv hurtigst muligt. Farvel til Behagesygen og den uærlige kommunikation. Ingen medarbejder ønsker at følge en leder, der spiller skuespil og er utryg ved sig selv.

2. Tro på begrebet ‘Overflod’

Du skal arbejde al knapheds- og fattigdomsmentalitet ud af dit system, og i stedet installere begreber som ‘generøsitet’, ‘overskud’ og ‘overflod’. Og så skal du smitte dine medarbejdere med det. En kultur, hvor man er fri for ”begrænsende mentalitet” er en kultur, der kan skabe resultater i verdensklasse. Der findes ingen begrænsninger her i verden. Kun dem du selv tror på.

3. Vær Interesseret i stedet for Interessant

Jo mere ydmyg du er, jo mere ønsker dine medarbejdere at følge dig. Jo mere interesseret du er i medarbejderens unikke verden, jo mere ønsker den medarbejder at følge dig. Din interesse kommer fra din natur. Hvis ikke den gør det – men den er konstrueret eller påtaget – så virker det ikke, og så er det i stedet bare klamt.

4. Se et lys i dine medarbejdere

Jo mere du holder af dine medarbejdere, jo mere blomstrer de. Evnen til at holde af og elske – er en personlig, aktiv og skabende evne. Det er ikke dine medarbejdere, der bestemmer, om du ser et lys i dem og holder af dem. Det kommer alt sammen KUN fra dig. Uanset hvem dine medarbejdere er, og uanset hvordan de ”opfører” sig.

5. Mød dine medarbejdere på det, der er vigtigt for dem

Du kan ikke ignorere eller skøjte henover de temaer, som fylder i medarbejderne, og som de oplever som vigtige. Mød hver enkelt medarbejder på den måde, som den enkelte medarbejder har behov for at blive mødt. Der findes ingen ”standard-ledelse”. Jo mere du investerer dig selv i dine medarbejdere, jo mere succes får du i dit lederjob.

6. Arbejd med din evne til problemløsning

Det er et koldt faktum, at der hver dag dukker problemer, udfordringer, forhindringer osv. op hos dine medarbejdere og i jeres team. Løs dem. Fiks dem. Meningen med problemer er, at de skal løses, hurtigt og præcist, så alle kan komme videre. Træn også dine medarbejderes problemløsnings-evner.

Selvom lederne i Danmark uddannes i ledelse som aldrig før, bedrives der dårlig ledelse som aldrig før. Det er fordi god ledelse ikke handler om uddannelse, teknikker, værktøjer eller strategier. Det handler derimod om personlig udvikling, autentisk lederskab og den enkelte leders medfødte natur.

Og får du ild i netop dét – kan du ikke undgå at få succes som leder.

Vil du have artiklen som PDF, så du kan gemme den?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her, så får du straks denne artikel som PDF direkte i din indbakke.

Du får også et link til guiden ‘6 effektive veje til øget vækst’, der giver dig inspiration til, hvordan din virksomhed kan gå fra menneskelig vækst til økonomisk vækst.

 

 

Hej, jeg hedder Ulrich!

Er du interesseret i at lære at lede og motivere dine medarbejdere? Så skriv dig op til at få tips og trick til ledelsesudvikling, der mærkes gennem hele virksomheden!

Vækstcoach gennem 25 år

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen