Testimonials

Hør det fra kunderne selv

Få et indtryk af hvad der egentlig sker i rummet mellem mig og mine kunder. Nedenfor finder du 5 eksempler. Er du endnu ikke overbevist - så kontakt mig og få mere at vide om de hundredevis andre forløb jeg har gennemført i tæt samarbejde med ambitiøse og loyale kunder i løbet af de sidste 20 år

”Jeg lærte en afgørende lektie om at tage plads i mit eget liv. Meget klart og tydeligt”

Sara Leander Pehrson

CEO, Prezentor A/S

Et år inde i en massiv turnaround med arbejde dag og nat havde jeg tabt mig selv – både i rollen som direktør, chef, kone og mor. Kulminationen var et sammenbrud foran bestyrelsen. Men det handlede ikke om udbrændthed. Ulrich så mig og tog luften ud af al mit forventningspres.

Efter flere års udfordringer på ledelse og vækst stod Prezentor foran en grundlæggende turnaround. Det ansvar fik jeg, og investorgruppen, som kendte mig godt, havde tillid til, at jeg kunne løfte opgaven. Med tiden viste det sig at være et både meget omfattende og langvarigt projekt, og efter et år som direktør fik jeg svært ved at håndtere det hele. Dels oplevede jeg et stort forventningspres, og dels var der ikke plads til mig i mit eget liv. De ting, der gør mig glad. Det var virkelig en overwhelming periode, og jeg var så lost, at jeg en dag brød sammen overfor bestyrelsen.

I dag er jeg taknemmelig for, at bestyrelsen består af mennesker, der selv har prøvet at være under pres, og som viste kæmpe forståelse. De anbefalede mig at kontakte Ulrich, og dagen efter talte vi i telefon i en time. Allerede dér fik han pillet mine tanker fra hinanden. Jeg husker stadig, hvor effektivt det var at få sat ord på, og jeg oplevede en enorm lettelse.

Det stod hurtigt klart, at jeg ikke var brændt ud, men havde brug for en pause. Noget, jeg aldrig ville have tilladt mig selv, hvis ikke det havde været for Ulrich. Sammen lagde vi en plan for, hvordan jeg kunne genfinde mig selv og håndtere mit arbejdsliv den næste måneds tid. Det resulterede i to uger på deltid, hvor jeg arbejdede om formiddagen, efterfulgt af to uger hvor jeg trak mig og var 100% offline. Efter en måned var jeg tilbage på mental energi, og fortsatte i et personligt forløb hos Ulrich.

De næste måneder var en intens rejse med mange erkendelser. Som barn voksede jeg op med idéen om, at når noget er svært, knokler man igennem til det er løst. Men den strategi fungerer ikke, når man står i et krævende scenarie, der tager lang tid. Ulrich hjalp mig til at anerkende, at min indsats kommer fra hjertet. At jeg altid gør mit bedste. Og når jeg har gjort, hvad jeg kunne, er det nok. Så fortsætter vi i morgen. Den indsigt indebar, at jeg samtidig slap alle tanker om, hvad jeg tror, andre forventer af mig.

Processen med Ulrich var som at få en ægte, meget menneskelig teammate, der hjalp mig til at balancere min tid og energi fremadrettet. Alt fra ham kommer spot-on og fra hjertet. Han gav sig VIRKELIG fuldt ud for, at jeg som leder og menneske kom hjem til mig selv. Og det lykkedes. Et halvt år efter vores første samtale var jeg dér, hvor jeg opfordrede min bestyrelse til at udfordre mig endnu mere.

Ulrich har sidenhen sat Prezentor’s udfordringer i perspektiv som salgscoach: Hvorfor lykkedes vi ikke med at øge vores vækst? Hvad stoppede os? Vi havde mistet tråden og os selv, og vi havde fingrene for dybt nede i dejen til selv at se det, men gennem individuelle sessions og med det samlede team blev det hele vendt. Ulrich var også med til at rekruttere en ny salgsansvarlig, som han hjalp til at fokusere på de rigtige ting de første 6 måneder.

I dag har vi fået sat holdet rigtigt. Vi følger en stærk vækststrategi, vi har vundet flere af de store ideelle kunder, som vi har arbejdet på i lang tid, og vi er nu i gang med at indtage Skandinavien. Derudover udvikles produktet hele tiden, så det i dag står superskarpt og attraktivt og værdiskabende for vores kunder.

”Alt falder naturligt, når man er i flow. Så kommer tingene af sig selv – uden at man opsøger det”

Gorm Rasmussen

Adm. direktør, Carl Ras A/S

I en alder af 35 år stod jeg med ansvaret for 325 ansatte – efter en far, som nu var forhenværende direktør efter 43 år som altoverskyggende leder og ejer. Vi havde netop opkøbt tre virksomheder. Og en finanskrise begyndte at tage greb om byggebranchen. Det var en krævende tid med ekstremt mange problemstillinger. Men jeg kom igennem, og det kan jeg blandt andet takke Ulrich for.

Jeg kom ind i firmaet som tredje generation, da jeg var tyve. Min far var en karismatisk ejerleder og forretningsmand, der lagde vægt på kontrol og på, at man som ejer var den, der mødte først og gik sidst. Jeg havde det svært med rollen som ejerens søn, og flyttede til udlandet for at læse videre. Bagefter arbejdede jeg 5 år i en anden virksomhed.

Jeg fulgte hele tiden Carl Ras på sidelinjen, og min sparring med min far blev bedre og bedre gennem årene. Da jeg var 31, kom jeg tilbage og fik en rolle som direktør.

Efter 4 år blev jeg administrerende direktør.

Det var et stort skifte, for min ledelsesstil er anderledes og meget mere værdibaseret end min fars. Jeg vil hellere vise den fodboldbane, vi spiller på og have folk til at bruge deres sunde fornuft. Men qua min alder manglede jeg erfaring og gennemslagskraft.

Da jeg overtog det fulde ledelsesansvar, var der også mange andre udfordringer: Markedet var i et kraftigt dyk på grund af finanskrisen, og vi skulle integrere tre nyopkøbte virksomheder. Det gjorde mig stresset. Jeg var ved at gå ned med flaget.

Så mødte jeg Ulrich, og han fik en central rolle for den måde, jeg kom igennem de vanskelige år.

Med Ulrich er det jo anderledes. Han går så meget all-in og er rimelig ekstrem i sin tilgang. Han er tro mod sig selv, og det gode i det er, at når han så coacher, sætter han en høj bar. Man får ikke en Både-Og. Man får en ærlig, klar og kompromisløs holdning samtidig med, at han også har den følelsesmæssige vinkel. Han tror på præmissen om at give til sin omverden og gøre verden til et bedre sted.

Og det var dét, jeg havde brug for. En fyr med en super høj intelligens, der fik mig til at arbejde intensivt med ikke at lade mig styre af noget. At finde helt ind i min egen kerne som leder og være bevidst om, at jeg ALTID selv vælger. Jeg kan ikke være noget for andre, hvis jeg ikke skaber overskud ved at være noget for mig selv. Nogle perioder arbejder jeg meget, og der kører det hele meget stramt. Men jeg er ikke offer for det mere – jeg gør det bare. Jeg har ligesom et 6. gear. Jeg har overskud til min kone og vores 4 børn. Jeg cykler 7.000 km hvert år, og mine dage ligger på en skala (for glæde, overskud og tilfredshed) på mellem 9 og 10.

For noget tid siden holdt min svoger en tale for mig, hvor han sagde: ”Gorm, du er irriterende! Du er altid i godt humør. Du virker altid til at være i balance – og du siger altid ja, når nogen har brug for din hjælp. Du står altid til rådighed”. Det er, fordi jeg er i flow, og det kan jeg takke Ulrich for.

Ulrich har også taget et deep dive med dem af mine ledere, der var knas med eller som havde potentialet, men ikke kom ud over rampen. Den individuelle coaching har handlet om at gøre dem mere faste i kødet. Tage det personlige lederskab. Og stå ved og være sig selv hele vejen. Jeg vil, at alle mine ledere skal have en OPRIGTIG interesse for andre mennesker. De skal være stærke, autentiske ledere, der kan møde medarbejderne der, hvor de er.

Der er ingen tvivl om, at man som kunde i vores virksomhed oplever en autentisk virksomhed med et ekstremt engageret personale. Det har Ulrich en andel i.

Vi har været blandt de bedste virksomheder i Great Place To Work® de sidste par år, men næste år tager vi kun målingen uden at deltage i konkurrencen. Det er ikke den kommercielle del, der optager os. Det vigtige er, at vi er ordentlige mennesker med en retfærdighedssans og en integritet, der gennemsyrer alt.

Jeg kan i det hele taget se, at Ulrich’s overbevisning om den store power og nytænkning, der er i at have rene og gode intentioner, har båret frugt. Sidste år blev jeg fx kåret som årets erhvervsleder i Region Hovedstaden – uden selv at have opsøgt det. Det er en god indikation på, at når du ikke søger og higer efter anerkendelse, men i bund og grund bare er ærlig og står ved den du er, når du er dig selv, så kommer det af sig selv.

Økonomisk får vi i år i øvrigt også det bedste resultat nogensinde.

”Vi har taget livet af vores hensynsbetændelse. Der er intet, der holder os tilbage længere”

Malene Gade

Salgsdirektør og medindehaver

Virksomheden var nærmest som vores tredje barn, så hvordan kunne det være så tungt? Det kan det, når det er forbundet med usikkerhed. Det ved jeg nu. Ulrich gjorde mig bevidst om ikke at lægge skæbnen i andres hænder.

Min medindehaver og jeg var pædagogkollegaer, og startede vores smykkevirksomhed op sammen. På ni år voksede vi fra at sælge via mund til mund til at være en ren kvindearbejdsplads med 127 medarbejdere. Så vi havde voldsomt travlt. Vi investerede også mange følelser i det. Med tiden gav det en snigende frygt for at miste overblikket. At det ville vokse fra os. Og vi fik en usikkerhed omkring vores lederstil. 

Ulrich skabte afklaring i ejerkredsen, hvor han skilte tingene ad og kastede lys på det, vi selv havde svært ved at se. Min medindehaver og jeg, som står som daglige ledere, kom i et personligt coachingforløb. Ledergruppen fik, gennem sparringsmøder, personlige møder og løbende, tæt kontakt, skabt bevidsthed om samarbejde og fundamentet for god kommunikation. Derudover hjalp han med ny salgsstrategi, og trænede salgsledelsen i at øge medarbejdernes salg.

Med Ulrich fik jeg en professionel ven, som har gjort en kæmpe forskel for mig som person og for virksomheden. Han er lyttende, knivskarp, objektiv og ærlig. Jeg bliver ikke strøget med hårene. Et forløb med Ulrich kræver, at man tør starte med sig selv. For det starter i de historier, vi hver især fortæller os selv. Ulrich gjorde mig bevidst om at sætte mig selv ud af spillet, og ikke længere gå ind i drama. Når jeg gør noget – gør jeg det så for at retfærdiggøre mig selv eller for at skabe fremdrift i virksomheden?

Det er erkendelser, som jeg bruger nu i alle sammenhænge og konstellationer i mit liv.

Jeg har også fået helt styr på mine styrker. Hvem jeg er, hvad jeg kan, og hvad jeg ikke kan. Jeg er blevet god til at give slip, og det har givet mig en meget stor ro. Ledelsesmæssigt kan jeg være følelsesmæssig neutral, stille krav OG være kærlig. Og den form for håndfast oprigtighed smitter. Efterhånden opstod der en vinderkultur med krav og ansvar, hvor alle er blevet langt mere beslutningsstærke.

Vores vækstforløb med Ulrich løb over godt et år, og det var afgørende, for det var en ordentlig nød, som skulle knækkes langsomt. Nu er vi i mål med, hvad vi skal: Ledelsen er selv i stand til at se de blinde vinkler. Vi har sat det rigtige hold. Vores medarbejdere står på egne ben. Der er en summen i huset, og alle leverer på et højt energiniveau. Intet holder dem tilbage. Når der er en sten i skoen, kigger de på den og handler. Der er hele tiden fokus på næste niveau. Resultatet er, at vi har vækstet fuldstændig vildt. 23 procent! Og for mig personligt, at jeg har genfundet følelsen af, at alt føles let, frit og ubesværet.

“Kære Ulrich – tak for at vise mig vejen!”

Nicolai Mailund Clan

Partner og advokat (H), Neugebauer Clan Advokater & Mediatorer

Jeg var nået til et sted i mit liv, hvor jeg havde opnået det jeg ville, men jeg følte fortsat, at jeg “manglede noget”. At jeg ”savnede noget”.
En slags “Hvad så nu?”
Jeg brugte energi på at pege på andre end mig selv, når der var udfordringer eller uenigheder, ligesom jeg lod mig styre meget af påvirkninger udefra. Dette ændrede sig efter mit forløb med Ulrich.

Sammen med Ulrich opnåede jeg den vigtige indsigt, at det ikke er det udefra, der påvirker og styrer dig, men de tanker, du tænker om påvirkningerne udefra.
Der er ikke noget der kan “styre dig” udefra, kun de tanker du selv gør dig om det – derfor er det dig selv og dine egne tanker, der bestemmer, hvordan “du har det”. Indefra ud, og ikke udefra ind.
At gå fra at fokusere på, hvad jeg synes, og at andre skulle indrette sig efter mig, til at glædes ved det, der foregår nu, det som ER – har været en dejlig indsigt og afgørende transformation.
Ulrich kickstartede alle mine indsigter. Rækken af indsigter har øget min bevidsthed gevaldigt.

Den forskel Ulrich har gjort for mig, smitter af på mine omgivelser, lidt som når man smider en sten i vandet, der danner ringe. Når jeg selv er glad, åben og tager tingene, som de kommer, bliver kolleger, medarbejdere og familie mere afslappede, positive og åbne. De bliver ganske enkelt gladere, hvilket er intet mindre end fantastisk.

Jeg kan anbefale Ulrich 110%.

Ulrich er en dejlig mand, en fantastisk menneskekender og samtalepartner – og en rigtig god ven. Under hele forløbet lyttede han dybt og dirigerede mig i den rigtige retning, uden at jeg følte mig tvunget eller presset. Og så er Ulrich loyal og diskret.
Jeg vil anbefale alle, der oplever udfordringer eller ønsker at tage sig selv til næste niveau, at booke et forløb med Ulrich.

Du skal vide det kræver, at du er klar til at være åben og ærlig – også omkring dine fejl og de ting ved dig selv du ikke er stolt af. Ulrich er super intens og 100% til stede, og derfor arbejder han kun sammen med mennesker, der er klar til at gå aktivt og helhjertet ind i et forløb med ham. Er du klar til at investere dig selv og din tid i et samarbejde, får du til gengæld en masse retur.

Ud over at Ulrich har gjort en forskel for mig personligt, har han også leveret skræddersyede forløb til virksomheden. I dag har vi herudover løbende dialog og samarbejde med Ulrich, hvor han hjælper os med HR- og personalerelaterede opgaver.

”Det var en KÆMPEROKERING at realisere alting – men det gav også sindssygt meget energi”

Lars Aarup

Direktør, Anlægsgartnermester Lars Aarup A/S

Jeg stod i et vadested: Vi ville gerne ekspandere, men vi udviklede os ikke, og ledergruppen var ikke klædt godt nok på. Så fik jeg kontakt til Ulrich gennem en god kunde, og vi tog hurtigt nogle synlige skridt.

I dag er jeg helt andet sted.

Det gik egentlig meget godt. Jeg havde en anlægsgartnervirksomhed med 25 medarbejdere, og havde travlt med det. Men der skulle ske noget mere. Derfor hjalp Ulrich med at udvikle ledergruppen til at tage ejerskab og flytte os fra driftskultur til vækstkultur gennem lederseminarer og personlig coaching af mellemlederne. Han trænede os også i at øge vores salg og målrette vores markedsføringsindsats. Senere var jeg selv i et intensivt, personligt coachingforløb.

Før jeg mødte Ulrich, var jeg ikke så refleksiv. Ulrich har bare den evne til at gennemskue sammenhænge og ramme direkte ned i sagens kerne … jeg har aldrig mødt så skarpt et menneske. Det er meget berigende. Man får hurtigt tillid til ham. Og man kan stole på ham. Han er HUDLØS ærlig. Og resultatorienteret. Og han giver sig selv. Skriver jeg halvanden linje til ham, får jeg 37 sider igen. Han snakker tingene ud af dig, og får dig selv til at komme med de rigtige løsninger.

Noget af det jeg konkret har fået ud af mit forløb med Ulrich er, at jeg har fået en bevidsthed om, at alt er muligt. Jeg er kommet i kontakt med mig selv, og det er FEDT at finde ind til den side af sig selv. At turde – og se, hvad der er derinde. Det gav mig også mod til at gå efter min livsdrøm om at flytte til Spanien, og jeg tog springet til at sælge min virksomhed til en af de yngre medarbejdere. Også det skete i proces med Ulrich, og han fortsatte samarbejdet med den nye indehaver.

Min kone og jeg bor nu i Caleta de Velez i Spanien. Jeg kan lide at spille golf, så vi begyndte at importere et engelsk kunstgræsmærke, og nu besøger jeg golfbaner og drikker kaffe med golfdirektører. Jeg har uddannet mig som coach og løbeinstruktør, og har et firma, hvor jeg arbejder som løbecoach. Og så har jeg været med til at starte en triatlonklub, og det er sjovt, for jeg kan være far til de fleste af dem.

Hvor jeg før tænkte: ”Det må folk sgu selv om”, så giver jeg nu også andre sparring på skyklapper, nye tankegange og et bedre liv. Faktisk har jeg lavet en plakat med nogle af Ulrich’s 15-20 all-timer udsagn – blandt andet ét, der gjorde stort indtryk på mig: ”Kun du bestemmer graden af lykke i dit liv.” Det er nytænkende for spaniere.

Så. Det var jo en KÆMPEROKERING at realisere alting og flytte til Spanien, men det gav også sindssygt meget energi. Jeg har lavet en plan for resten af mit liv, og jeg føler mig fri og glad. Én ting er at tale om det og blive klar på det. Så gør man det. Og når du så HAR gjort det … det er så fedt!

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen