Alle mennesker tvivler fra tid til anden på sig selv.

Jeg gør det. Du gør det.

Som leder gør vi det lidt mere end de fleste andre. Netop fordi vi arbejder med tanker og følelser, mentalitet og psykologi – fordi vi arbejder med mennesker. Tvivl er et naturligt element af det.

Gennem årene har jeg fundet ud af, at det hjælper at tænke på fire ting, når tvivlen sætter ind.

Det er ikke fordi vi frygter tvivlen. Den er bare energidrænende, og hvis den får lov til at køre i tankerne for længe – kan den trække os ind i en destruktiv spiral, der kan være svær at komme ud af igen.

Her kommer de fire punkter, du kan tænke på næste gang, du tvivler på dig selv, om du er god nok, om du er på rette vej, og om du mon skulle finde på noget andet at lave. Jeg håber punkterne hjælper dig hurtigt ud af dit ”tvivle-loop” og fylder dig med energi, så du kan komme ud og gøre det det hele handler om: En forskel for dine medarbejdere og kunder.

 

1. Husk det er en midlertidig tilstand

Den tilstand af tvivl du står i er skabt af dine tanker, som er løbet af med dig. Om kort tid tænker du nogle andre tanker, og tvivlen vil være væk. Der er således tale om en kortvarig og midlertidig oplevelse. En midlertidig tilstand. Og det er OK. Din eneste opgave her er IKKE at holde fast i den og IKKE at tro på den ─ men lade den passere.

 

2 Husk der er altid en løsning

Uanset hvem du er som leder. Uanset din ledelsesstil. Uanset din højde, alder, køn, hudfarve. Så vil du altid ende med at få styr på det. Der er ALTID mennesker og medarbejdere, der vibrerer på din frekvens, og som vil tiltrækkes af dig og den energi, du sender ud. Punktum. Det er en kendsgerning. Og så er vejen til ”den rigtige løsning” banet.

Så hvis du en dag i desperation spørger dig selv: ”Får jeg nogensinde styr på det her shit” – så er svaret et rungende JA!

 

3. Husk at træne

Det er en naturlov at for at blive dygtig, skal der trænes. Træner vi ikke, bliver vi på det niveau, vi altid har været. Og jo dygtigere du er som leder – jo lettere er det for dig at skabe resultaterne gennem dine medarbejdere. Så træn i bund. Og husk at det middelmådige begreb ”godt nok”, som mange lever ud fra, netop ikke er godt nok. Træn dig selv op på sublimt og exceptionelt niveau. Stop ikke før du er der!

Bonus-info: Når du er på det niveau, kommer resultaterne helt af sig selv.

At træne vil sige at øve dig på at vise sårbarhed. At øve dig på at kommunikere fra hjertet, som man kalder det – dvs. du skal være 100% ærlig, når du kommunikerer – fordi det er lige dér tilliden får plads til at opstå i rummet mellem dig og dine medarbejdere.

Og så øver du dig på at elske konflikter og ”problemer”. Fordi det er takket være dem, at du og dine medarbejdere – og jeres samarbejde – for alvor udvikler sig og styrkes.

 

4. Husk at få styr på dit formål

Hvad er dit kald? Hvad er du særligt – og dermed naturligt – god til? Hvordan hjælper og tjener du bedst dine medarbejdere og kunder?

En god leder er en leder på flow. En leder, der har styr på sit autentiske lederskab – som netop handler om formål og mening. En leder der er styret af et større formål og en dybere ydmyghed vil i den grad elske sin ledergerning. Og gør en leder netop dét, så bliver en naturlig konsekvens, at lederen bliver knalddygtig.

Fordi lederen så vil have travlt med at være INTERESSERET – i stedet for at komme fra sit Ego og have travlt med at være INTERESSANT.

Hvad er dit formål? Sørg for at få kontakt til dit livsformål. Hvorfor? Fordi det vil gøre dig ustoppelig.

Og når det sker – så er der ikke plads i dine tanker til at have ondt af dig selv og være i tvivl!

 

/Ulrich Søgård

Vil du have artiklen som PDF, så du kan gemme den?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her, så får du straks artiklen “Husk de her 4 ting, når du tvivler på dig selv” som PDF direkte i din indbakke.

Du får også et link til guiden ‘6 effektive veje til øget vækst’, der giver dig inspiration til, hvordan din virksomhed kan gå fra menneskelig vækst til økonomisk vækst.

 

 

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen