Når jeg står i en situation – og skal MÆRKE EFTER, hvad der er det RIGTIGE at GØRE i situationen, så er det afgørende for mig – det der gør, at jeg KAN eksekvere på det, jeg kan mærke er rigtigt – at jeg ved med mig selv, at det kommer fra den kærlighed, jeg har i mig. ”Mit sande jeg”, som bare ønsker at hjælpe andre mennesker, og som jeg ved er RENT.

Og ja, af og til siger jeg nogle meget alvorlige ting lige op i folks åbne ansigter. Men jeg gør det med kærlighed – det kommer fra en ren kilde hos mig. Ikke fordi jeg ønsker at rage noget til mig på den andens bekostning, eller fordi jeg suger næring til mit selvværd på den andens bekostning, eller fordi jeg ønsker at få den anden ned med nakken.

Nej, når jeg SIGER og GØR det, jeg kan MÆRKE er det RIGTIGE i den pågældende SITUATION, så siger og gør jeg det uden at tænke først – og dermed kommer det helt automatisk og af sig selv fra den rene kilde – nemlig fra Det Autentiske Jeg, også kaldet ”det sande jeg”.

Der er netop ikke regnet noget ud først. Der er ikke nogen dagsorden. Der er ikke presset noget ud. Der er ikke konstrueret noget.

Mindre grubleri – mere autencitet

Jeg er fra naturens side født med ønsket om, at alle mennesker skal have det godt. Jeg ønsker fra mit hjerte, at andre mennesker skal have det godt. Du har det på nøjagtigt samme måde.

Hvorfor så ikke lade din indre stemme vise dig vejen? Du behøver slet ikke at koble tænke, tænke og gruble, gruble og føle, føle på. Du skal bare fyre den af. Lige fra kilden. Og der er ikke noget at frygte – netop fordi din kilde er ren og kærlighedsfuld.

Skåret ind til benet handler det således for dig om at give slip, fyre den af, være dig selv og slippe Dit Autentiske Jeg helt fri. Der er INGEN grund til at have forbehold her. Netop fordi Dit Autentiske Jeg – din rene kilde – er ærlig, ægte og vil andre mennesker det bedste.

”Mit sande jeg” kan virke skræmmende

Og ja, der vil undertiden komme nogle vrede reaktioner fra dem, du fyrer den af over for. Fordi de ikke forventede, at du ville sige og gøre det, du gjorde. Fordi du bryder et mønster, som de jo var trygge ved.

Fordi de vælger at blive sårede og kede af det. Og måske endda fordi de vil fortælle dig, at du er et dårligt og ondt menneske, når du følger dit hjerte. ”Fordi det så går ud over os andre, som havde forventet, at du ville gøre noget andet, der var til vores fordel – og nu tænker du så kun på dig selv – føj, for pokker da, så egoistisk du er”.

Det handler om at rumme det. Træne dig selv til at rumme det og kunne holde det ud. Hvile i det. Være afklaret med dig selv og hvile i dig selv, så dit selvværd ikke trues, når folk reagerer voldsomt.

Men igen… 

Når du siger og gør det rigtige, så siger og gør du det med kærlighed – og så er det meget sjældent, at folk reagerer voldsomt. Du kender det selv. Når nogen siger noget til dig og du kan mærke, at de gør det for at hjælpe dig, og det kommer fra en ærlig og kærlig kilde – så er det svært at blive vred.

Jeg har det selv sådan – og ved at 99% af alle mennesker har det sådan – at når jeg bliver AFVIST af et andet menneske, og afvisningen kommer fra vedkommendes hjerte – dvs. afvisningen er ægte og ærlig – så kan jeg godt leve med afvisningen.

Så vil jeg hellere blive afvist end, at vedkommende siger ja til noget for min skyld – på bekostning af sig selv.

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen