De sidste 20 år har jeg hjulpet ejerledere, direktører og mellemledere med at blive dygtige ledere og med for alvor at skabe resultater gennem medarbejderne.

I alle de år har jeg mødt mange myter og misforståelser om, hvad der konkret skal til for at blive en dygtig leder. Hvad der konkret gør forskellen.

Af de utallige eksempler kan nævnes i flæng:

  • Rose- og anerkendelses-teknikker
  • Konflikthåndterings-teknikker
  • Den vanskelige samtale-værktøjer
  • Samarbejds-modeller
  • MUS-samtale-teknikker
  • Kommunikations-strategier
  • Personale-politikker

– og meget, meget mere.

Nogle gange virker ovenstående – andre gange gør det ikke.

Det er min erfaring – at intet af det gør en afgørende forskel.

Det gør til gengæld dette lederudviklings-tiltag:

VÆR DIN MEDFØDTE NATUR

1. Skræl lagene af

Få hjælp til at skrælle alle dine konstruktioner af.

Alle dine historier (herunder frygt, som findes i et utal af afskygninger) skal identificeres og opløses. Dine overbevisninger, holdninger og meninger skal grundigt undersøges, og de fleste af dem skal du sige farvel til.

Når du skræller de TILLÆRTE MENTAL-LAG af – sætter du dig selv fri.

Du bliver et frit menneske.

Du slipper fortiden og alle de historier og regler, der har holdt dig tilbage og fået dig til at føle dig tung, og til tider – uden du selv vidste, det var der, det kom fra – trist.

Du skifter perspektiv på dig selv, dine medarbejdere og dit liv. Du kommer hjem til dig selv, tilbage til din natur, tilbage til udgangspunktet, hvor dine MEDFØDTE RESSOURCER gemmer sig.

Når du tapper ind i dem, bringer dem på effektivt rul – bliver du en powerfuld leder, der ikke kan lade være med at være dig selv, vise og stå ved din sårbarhed. Og som for alvor oplever både privat- og arbejdsliv som let og ubesværet.

Netop fordi du kommer fra din natur og du er på flow.

2. Forstå din natur

Få hjælp til at lære din natur at kende. At forstå din natur. At OPLEVE din natur og din naturlige og medfødte lethed i dagligdagen.

Når du forstår og oplever din sande natur – er det slut med at skulle bevise noget, at være noget, du ikke er, at spille en rolle, at se ud og fremstå på en bestemt måde, at gøre indtryk, at imponere, at behage, at kæmpe for tingene, at lefle for din chef, at gøre dine medarbejdere tilfredse – og måske endda gøre arbejdet for dine medarbejdere, når det lykkes dem at opdelegere til dig.

Når du synkroniserer din natur med den store Natur – kommer resultaterne af sig selv. Når du stopper med at kæmpe imod naturlovene og stopper med at lave om på dig selv og din natur – men i stedet omfavner din natur – VIL DER INGEN GRÆNSER VÆRE FOR DE RESULTATER, DU SOM LEDER VIL EVNE AT SKABE GENNEM DINE MEDARBEJDERE.

Og dine medarbejdere vil SELV ønske at følge dig.

3. Indse hvor dine følelser kommer fra

Få hjælp til at indse og forstå, at du lever i følelsen af dine tanker – ikke i følelsen af dine omstændigheder eller omgivelser.

Læs den sætning igen!

Når du som leder forstår, at ALLE dine følelser og oplevelser ene og alene kommer fra dine egne tanker, og du lærer dine medarbejdere at forstå det samme, vil I sammen evne at SKABE en vækstkultur uden begrænsninger. Og dermed skabe den vækst I ønsker – uden grænser.

Fordi når du og dine medarbejdere FORSTÅR, at I selv individuelt producerer egne følelser og oplevelser med jeres egne individuelle tanker – så vil I evne at gå fra OFFER-MENTALITET til EJER-MENTALITET.

En kultur baseret på sand ejer-mentalitet – hvor hvert individ har styr på eget lederskab, egen integritet og egen autenticitet – kan ikke undgå at skabe solid vækst. Og vi taler både menneskelig (bæredygtig) og økonomisk (forretningsmæssig) vækst.

Alt hvad du ser, føler og oplever – kommer fra dig selv.

Fra den MENING, du TILLÆGGER det der sker uden for dig. Hvis en medarbejder siger noget, der “skuffer dig” – er det ikke medarbejderen, der skuffer dig. Men ene og alene, hvad du tænker om det, medarbejderen siger. Dvs. din FØLELSE af skuffelse kommer fra den mening, du tillægger det som medarbejderen siger. Og dermed kommer din ”skuffelse” 100% RENT fra dig selv.

Når du indser det, sørger for dine medarbejdere indser det samme, og I får den indsigt implementeret i jeres samarbejde og kultur – opstår den vildeste og mest autentiske vækstkultur og naturlige high performance – HELT AF SIG SELV.

Vil du have artiklen som PDF?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev her, så får du straks artiklen som PDF i din indbakke. Gem den, del den eller print den ud og hæng den op til inspiration – valget er dit!

Som en ekstra bonus får du et link til guiden ‘6 effektive veje til øget vækst’, der giver dig inspiration til, hvordan din virksomhed kan gå fra menneskelig vækst til økonomisk vækst.

 

 

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen