Med mere end 25 års erfaring med ledelse, kommunikation og samarbejde – heraf de sidste 18 år som selvstændig ledelsesrådgiver og mentalcoach – har jeg fundet ud af, at der er én disciplin, som går igen og som gør forskellen:

Autentisk Ledelse.

Da der hersker mange myter om begrebet autenticitet – vil jeg nedenfor og i korte artikler på Facebook og LinkedIn det næste stykke tid – give mit bud på, hvem Den Autentiske Leder er, og hvilke karaktertræk denne leder besidder samt hvilke grundværdier denne leder er drevet af. Du kan også læse mere om mine coachingforløb i autentisk ledelse her.

Den Autentiske Leder tør og evner at være sig selv. Hviler i sig selv som den han eller hun er. Er bevidst om egen natur. Træder i karakter med både håndfasthed og omsorg i sit ledelsesarbejde. Er trådt ud af rollerne og i autentisk karakter som sig selv. Har bearbejdet og sagt farvel til elementer fra den klassiske, danske opdragelse som behagesyge (herunder har styr på frygten for at blive upopulær blandt medarbejderne), behovet for at nedgøre sig selv og spille lille, uærlighed, falsk smiger, kamæleon-adfærd og uempati.

Den Autentiske Leder har glimt i øjet og stråler, er selvfølgelig naturligt likeable og charmerende. Lederen er mere givende end tagende. Og fordi lederen er sig selv – slapper medarbejderne af og får også lyst til at være sig selv. Den Autentiske Leders vibration er på højeste frekvens, hvilket gør at medarbejderne selv ønsker – ja, i mange tilfælde insisterer på – at følge lederen.

Den Autentiske Leder er på en mission og kæmper for en sag, der er meget større end ham eller hende selv. Det er ikke egen karriere og profit, der kommer først – men udvikling af de mennesker, som ser op til og følger lederen. Og som det er lederens fornemste opgave at skabe resultater sammen med.

Den Autentiske Leder elsker at tage beslutninger med afsæt i en effektiv kombination af intuition og erfaring. Og er ikke styret af frygt for konsekvenserne ved beslutningerne. Lederen hviler i den naturlov, at der altid følger konsekvenser med, når der tages beslutninger.

Der er mange ledere, der tror de leverer autentisk ledelse. Uden de gør det. Fordi de reelt ikke er autentiske og ærlige. Jeg har mødt ganske få rigtigt autentiske ledere – og jeg glemmer dem aldrig. Bare et håndtryk fra en sådan leder glemmer man aldrig. Den Autentiske Leder ER ægte og ærlig. Og udsender så stærk en YDMYG og RESPEKTFULD energi til andre mennesker – at det er svært at beskrive med ord.

Du er ikke i tvivl, når du står overfor Den Autentiske Leder – du vil blive mødt af en menneskelig varme, en ekstrem empati og et udtalt ønske om, at det skal gå dig godt. Den Autentiske Leder er nemlig ultra uselvisk og får en stor del af sin næring ved at opleve andre mennesker trives og opnå succes.

Jeg får ofte spørgsmålet:

”Nu har jeg forstået hvad det vil sige at være en autentisk leder. Hvad kan jeg konkret gøre for at komme fra ”det autentiske sted” og dermed levere autentisk ledelse?”

Det vil jeg fortælle mere om de næste uger – når jeg her vil præsentere dig for de forskellige karaktertræk og værdier, der hører til under ”autenticitets-paraplyen”.

Indtil da kan du gøre flg. for at udvikle din autenticitet:

Fra du slår øjnene op om morgenen til du går i seng – hold da øje med dig selv. Fra minut til minut. Vær bevidst om dine tanker om dig selv og dine medarbejdere. Vær bevidst om de signaler, du sender og om din adfærd.

Tag dig selv i nakken – og sørg for

1.
At du ikke lyver – UNDER NOGEN OMSTÆNDIGHEDER – uanset om der er tale om en lille hvid løgn, en overdrivelse, en underdrivelse eller en stor løgn

2.
At du ikke spiller skuespil og sidder fast i en eller flere roller

3.
At du ikke hævder dig selv på andres bekostning 

4.
At du ikke manipulerer nogen

5.
At du er sød og hjælpsom og top-servicerende

6.
At du er 100% nærværende i mødet med andre mennesker – herunder holder øjenkontakten, lytter intenst, er dybt interesseret i det andet menneske og stiller intelligente, situations-relevante og vækst-skabende spørgsmål 

7.
At du altid og i enhver situation bruger din medfødte empati – og du løbende udvikler den til det sublime niveau

8.
At du løbende studerer og dygtiggør dig og dermed bruger din nysgerrighed – så du kan inspirere og motivere dine medmennesker og medarbejdere

9.
At du siger klart fra og NEJ, når det er det rigtige at gøre – uanset konsekvenserne

10.
At du GØR det, du kan MÆRKE er det RIGTIGE i den AKTUELLE situation – dvs. du TØR at stole på din intuition og LEVE ud fra den

Tiden er inde til:

At du smider masken!

At du træder ud af rollerne!

At du kommunikerer UDEN filter!

Er Autentisk Mentalitet en universal-løsning? Yes, lige netop. Læs mere her >>

Følg med på Facebook eller LinkedIn – når jeg næste gang vil fortælle om ”Ærlighed og Sandhed”, som er den første grundsten i det autentiske fundament.

autentisk-mentalitet

Hej, jeg hedder Ulrich!

Er du interesseret i at lære at lede og motivere dine medarbejdere? Så skriv dig op til at få tips og trick til ledelsesudvikling, der mærkes gennem hele virksomheden!

Vækstcoach gennem 25 år

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen