Jeg arbejder lige nu med en nyudnævnt leder, som gør det rigtig godt – og som på kun 3 måneder har taget afdelingen til et helt nyt niveau.

Hans stil er fokuseret og offensiv.

Bagsiden af den stil er, at han kan have en fortravlet adfærd og at medarbejderne oplever, at han presser og forcerer.

Han har på de 3 måneder haft så travlt med at skabe resultater, at han uden at tænke over det, har glemt at etablere tillids-bårede relationer til de enkelte medarbejdere.

Han har rettet fokus på action og resultater i rummet mellem ham og medarbejderne – uden at have styr på relationen først.

Det har haft den konsekvens, at nogle af medarbejderne er trådt i karakter med træghed, modstand og undvigelse.

Det har gjort lederen frustreret, og fået ham til at bebrejde medarbejderne at obstruere fremdriften og have modvilje mod at skabe nye resultater og vækst.

Hvilket så har gjort, at medarbejderne har trukket sig endnu mere – og lederen i flere omgange har været tæt på at stå alene med sit vækstprojekt.

Under vores sidste coaching-session gik det op for lederen, at inden den nye leder for alvor kan rette fokus på opdaterede handlingsplaner og fornyet eksekvering, så bliver lederen nødt til at etablere en relation til den enkelte medarbejder. Det vil sige at få styr på det jeg kalder ”rummet mellem leder og medarbejder”.

I nedenstående illustration viser jeg de 3 vigtigste fokusområder i samarbejdsrelationen mellem leder og medarbejder.

Hvert fokusområde er vigtigt.

Jeg oplever mange ledere, der mere eller mindre ubevidst ikke ser det nederste fokusområde (FOKUS 1) som vigtigt – og ender med at springe det over.

Men dette fokusområde er det vigtigste, fordi rummet mellem leder og medarbejder, relationen og tilliden, er de afgørende ingredienser for et godt samarbejde, som i sidste ende producerer resultater og vækst.

 

Som leder er det din opgave at sætte ild i alle 3 fokusområder:

FOKUS 3: Strategi + Retning + Eksekvering + Opsøgende + Opfølgende + Virkelyst = Action

FOKUS 2: Attitude + Holdning + Historier + Værdier + Power + Autenticitet + Kreativitet + Arbejdslyst + Nytænkning + Glæde = Kultur

FOKUS 1: Rapport + Bonding + Sympati + Omsorg + Forbindelse + Transparens + Autenticitet + LOYALITET + TILLID = Relation

 

Når der er styr på Fokus 1, bliver det meget sjovere og opleves mere meningsfuldt at gå på arbejde, både for dig som leder og for medarbejderen.

Der er ikke nogen vej udenom, hvis du som leder ønsker resultater fra øverste hylde.

Det er min erfaring, at de virksomheder, der kører ”middel” eller ”dårligt”, typisk er svage i ledelsen på Fokus 1.

Det er ligeledes min erfaring, at mange virksomheder vil kunne forløse et markant vækst-potentiale ved at tage Fokus 1 mere alvorligt.

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen