Når du falder af hesten – bliver du så stående og dyrker frustrationen og overanalyserer på tingene – eller ser du at komme op på hesten i en fart og komme ud over stepperne igen?

 

Forskellen mellem ”de store resultater” og ”de middelmådige resultater” – gøres af dine egne og dine kolleger og medarbejderes lyst og evner til at komme hurtigt videre uden at bære nag, bebrejde kollegerne eller miste modet og energien når noget går galt.

 

At lære er at begå fejl. Og når de fejl begås – så kan du enten miste modet og pive over det i længere eller kortere tid – eller du kan lære af det og komme hurtigt videre.

 

Op på hesten igen. Det kaldes ”bounce back-mentalitet”.

 

Nedenfor kan du se hvad der karakteriserer medarbejderen og lederen med en høj bounce back-faktor på den ene side – og medarbejderen og lederen med en lav bounce back-faktor på den anden side.

 

Ønsker du en stærk og autentisk resultat-kultur – hvor kolleger og medarbejdere tager et aktivt og opsøgende medansvar for teamets og virksomhedens resultater, kan og vil selv, inspirerer og hjælper hinanden, elsker forandringer og nye tiltag – er det afgørende at hver enkelt leder og medarbejder besidder en HØJ bounce back-faktor på min. 80% – og max. 20% af den lave bounce back-faktor.

 

Tjek nedenstående punkter – et for et. Og spørg dig selv: Hvor og på hvilket niveau – ligger jeg selv? Og hvor og på hvilket niveau ligger mine kolleger og medarbejdere?

 

Høj bounce back-faktorLav bounce back-faktor
Jeg føler mig sjældent forurettet og er lynhurtigt videreJeg bliver let fornærmet og bærer nag i dagevis
Jeg taler altid pænt til mig selv og véd, at jeg lærer af mine fejlJeg skælder mig selv ud når jeg, når jeg ikke lykkes med en opgave, jeg havde forventet
Jeg har en grundholdning om at livet er let og ubesværetJeg har en grundholdning om, at livet – herunder arbejde og kolleger – er tungt
Jeg tror på det rigtige er at komme hurtigt videreJeg tror på det rigtige er at analysere langvarigt på tingene
Jeg holder altid energien hos mig selv – uanset hvad der sker udenfor Jeg mister let energien og har svært ved at komme op på hesten igen
Jeg er glad

Jeg er bekymret
Jeg er formåls-styretJeg er ego-styret
Jeg tror på det naturligeJeg tror på det der er konstrueret
Jeg træner dagligt og bliver bedreJeg gør som jeg altid har gjort

 

Ligger du mest ovre i lav bounce back-faktor, er der kun ét at gøre. Øv dig i at hoppe op på hesten igen – ikke stå og pille i navlen ved siden af hesten.

 

Du skal have det OK med, at du vil falde af hesten – det gør man alligevel hele tiden. Så hopper du bare op igen og kommer videre.

 

Tænk på børn, der skal lære at gå. De vælter hele tiden, men de skynder sig op (på hesten) igen. Vi er født med den egenskab og helt grundlæggende mentalitet – så du har den i dig.

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen