Når jeg spørger mine kunder og mennesker jeg møder, om hvilken værdi de tror mest på, og som er vigtigst for dem – svarer de næsten altid over én kam: Ærlighed.

Vi mennesker tiltrækkes af ærlighed. Og vi føler os trygge, når vore medmennesker er ærlige. Ærlighed åbner op. Ærlighed er menneskelighed. Og ærlighed bringer os sammen i en relation.

Vi mennesker har en unik evne til at scanne omgivelserne og fornemme om de både taler og optræder sandt. Vi ved instinktivt, om det er et ærligt menneske, vi står overfor – eller det modsatte.

Netop derfor giver det ingen mening at lyve og være uærlig. For vi mærker det straks.

Tænk over følgende meget klassiske møde mellem eksempelvis en leder og medarbejder:

Et sandt skuespil er, når lederen lyver eller fortæller en halv sandhed, og medarbejderen mærker det og bliver bevidst om det. Medarbejderen tænker: ”Ups, han står jo og lyver for mig – men jeg kan ikke tillade mig at sige det, så jeg lader som ingenting”. Så er skuespillet i gang.

Lederen mærker måske, at medarbejderen har registreret, at lederen lyver – men nu er løgnen jo afleveret, og så er der ingen vej tilbage. Løsningen for lederen er så også at spille skuespil. Lederen lader som ingenting og fortsætter i den usande energi – og medarbejderen lader fortsat som ingenting, fordi det vil være pinligt at gøre opmærksom på det usande, og dermed udstille lederen som uærlig.

Denne situation opstår igen og igen ude på de danske arbejdspladser – og den er helt til grin.

En enkel måde at tage sig selv til næste niveau – er at stoppe med at lyve. 100%. Det er svært for de fleste. Fordi vi er opdraget til at lyve, og fordi de fleste af os lyver – måske ikke store tunge løgne. Men jævnligt mindre hvide løgne.

Næste niveau er også at begynde at tale DIN sandhed. Det du inderst inde tror på. At holde fast i det og få det kommunikeret ud. Det er ærlighed. Fordi du står ved dig selv og den, du er – og du så taler din sandhed. Dermed ved omgivelserne hvor de har dig. Og dermed er du aktivt med til at gøre verden til et ærligt sted.

Insistér på ærligheden – og VÆR den.

For husk: ”Ærlighed er forudsætningen for vækst”.

Den Autentiske Leder er ærlig. Og kommunikerer sin sandhed til medarbejdere og omgivelser.

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen