Jeg sad og hyggede mig med mine studiekammerater i Luxembourg-haven i Paris for mange år siden, da min opmærksomhed faldt på en gruppe piger, som sad og hviskede og fniste på en bænk et stykke fra os.

Pludselig rejser en af pigerne sig op, og går målrettet hen mod vores gruppe. Vi havde på intet tidspunkt været i kontakt med dem og der stod hun – en halv meter fra mig. Jeg kiggede på hende. Hun kiggede mig intenst ind i øjnene ledsaget af et varmt smil. I samme øjeblik sagde hun: ”Vous êtes beau”! (Oversat: ”De er smuk” – man er Des i Frankrig).

Dengang havde jeg svært ved at rumme den slags. Inderst inde savnede jeg at få fortalt at jeg var anerkendt og værdsat. Samtidig med at jeg ikke brød mig om det, da det var ”meget” at skulle rumme.

I dag er det noget helt andet. Jeg mærker straks varmen, når et andet menneske giver mig en kærlighedserklæring eller siger noget kærligt til mig.

Min konditionering (opdragelse og mangeårige påvirkninger) reagerer nogle gange spontant med ”nej, hold nu op” – men straks efter åbner jeg op og tager glad imod.

Jeg læste fornylig om en fotograf, som tog et billede af de personer hun mødte på sin vej – lige i det sekund hvor hun siger ordene ”Du er smuk” til den enkelte person, som hun fotograferer. På alle fotos lyser personen op. Personen der fotograferes udstråler en glæde og et lys som ikke kan beskrives, men skal opleves ved at betragte det enkelte foto af personen.

Og det er netop mit budskab: Del ud af din ros og anerkendelse. Værdsæt dine medarbejdere. Velsign dine medmennesker.

Første niveau er at bruge kærlige og selvværdsopbyggende ord til de mennesker du møder på din vej.

Næste niveau er selv at VÆRE den energi, som dine ord repræsenterer.

På den måde vil du både sende kærlige ord OG varm energi over til dine omgivelser.

Det vil løfte de mennesker du er sammen med.

Det vil øge deres oplevede glæde.

Det vil sætte ild i deres virkelyst.

Og det vil alt sammen gå op i en højere enhed: Jo mere du gør det – jo gladere bliver du selv.

 

DEN KÆRLIGE KULTUR

Mange mennesker har en modstand mod at dele rundhåndet ud af deres glæde, og særligt af deres kærlighed. De har en tendens til at holde tilbage på sig selv og ”jeg elsker dig”-energien.

De kommer fra historier som

Nu skal vi heller ikke komme for godt i gang
Kærlighed og den slags – er forbeholdt mine børn og ægtefælle
Hvis jeg skal være ærlig – fortæller jeg ikke engang min ægtefælle at jeg elsker hende/ham
Hvad vil folk ikke tro – hvis jeg begynder at rende rundt og dele med dem hvor meget jeg holder af dem
Folk vil jo bare tro jeg er ude på noget

Men faktum er:

Du kan godt have kærlighed til dine kolleger. Til dine medarbejdere. Til dine kunder. Til dine leverandører. Og det har du allerede – uanset om du ”tror” på det eller ej.

Hvis det er et faktum, hvorfor så ikke begynde at dele ud af kærligheden – ved at sende energien ud og sige ordene til dine omgivelser?

Hver gang jeg coacher eller underviser – og jeg nævner Ole Henriksen, så lyser folk helt op. Bevares, af og til er der en Ole Henriksen-hater blandt deltagerne, men i langt de fleste tilfælde lyser folk op i et stort smil når jeg nævner hans navn.

Det bekræfter, at vi instinktivt VED hvad det BETYDER for os alle – når vi roser, anerkender, værdsætter og velsigner hinanden – højt og tydeligt.

Når vi ER kærligheden.

Og når vi deler rundhåndet ud af den.

Husk: Glæde gør mennesker succesfulde.

Og en måde at sætte ild i glæden hos det enkelte menneske – er for alvor at VÆRDSÆTTE det menneske med kærlige ord!

PS. Ny forskning viser, at når du taler ”grimt” til et andet menneske – så udløses ”kortisol”, som er kroppens ”stresshormon”. Når du taler ”pænt” til et andet menneske – så udløses ”oxytocin”, som er kroppens ”kærlighedshormon”.

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen