Alt kommer fra tanker.

Tanker kommer og går.

Du kan holde fast i en tanke, der lige er kommet ind. Og så kan du begynde at dyrke den. Tro på at tanken er ”objektiv virkelighed”. Tro på at tanken er DIN og ”du bliver nødt til” at fikse den, finde en løsning på den. Når du tror på en tanke, går tanken over i en følelse. Når det sker, føler du dig ubevidst 100% overbevist om, at tanken er virkelighed. Fordi logikken lyder: Nu kan du jo føle den.

Eller du kan lade tanken være tanke, når den dukker op. Du kan lade tanken passere. Hvordan du gør det? Ved ikke at gøre noget. Ved ikke at tillægge (at tillægge noget til noget – er en handling) den tilfældige tanke nogen mening, værdi eller betydning. Det er en tanke. Om lidt kommer en ny tanke ind. Eller en gammel tanke kommer ind.

 

Tanker kommer og går.

Når du lærer hvordan dit tanke-system fungerer, stopper du med at skræmme dig selv med tanker, følelser og oplevelser. Du stopper med at afspille gyserfilm med dine tanker. I stedet betragter du tankerne. Du lader dem være. Du har ikke modstand mod dem. Du er med dem. Du lever i fred med dem. Når det sker, kan tankerne ikke styre længere. Og lige her pibler glæden frem. Lige her kommer du hjem til din medfødte glæde og storhed.

For at du kan lære dit tanke-system at kende, kommer her 10 tanker, som dræner dig. Vær opmærksom på disse tanker. Jo mere du dyrker disse tanker og tror på de er virkelighed – jo mere virkelige vil du føle og opleve dem. Og dermed kan disse tanker ende med at styre din oplevelse af livet og dermed din oplevede kvalitet af livet:

Bekymrings-tanker: Tanker, der fortæller dig om alt det der kan gå galt. Ikke at noget som helst er gået galt. Men TÆNK nu hvis.

Ruminations-tanker: Tanker, som du tænker igen og igen. De samme cirkel-tanker. Cirkel-tanker dræner dig.

Overvældelses-tanker: Tanker, der går over i en følelse af overvældelse – og puha, nu føler jeg mig helt overrumplet og har bare brug for at stikke af.

Frygt-tanker: Tanker, der bilder dig ind, at du er bange for alt muligt. Der er INGEN grænser for, hvad tankerne kan opfinde og overbevise dig om farligheden af.

Fortids-tanker: Tanker, der fortæller dig historier om fortiden, som er væk og aldrig kommer tilbage. Tanker, som bilder dig ind, at du skal gå tilbage i tiden og fikse det der skete engang. Tanker, som også kaldes minder. Husk der ikke findes løsninger på noget i fortiden som ikke eksisterer mere. Det findes ikke. Det er væk og kommer aldrig tilbage.

Fremtids-tanker: Tanker, som fortæller dig historier om fremtiden, og hvad der kan ske der. Særligt af farlige ting. Alt det du tror på, du skal forberede dig på, og sikre du har kontrol over. Inden det overhovedet eksisterer. Du kan ikke fikse noget, der ikke findes. Og husk at fremtiden kommer helt af sig selv. Du skal ikke gøre noget for at den gør det.

Analyse-tanker: Tanker, der undersøger et bestemt emne. Typisk fra flere vinkler. Ofte med det ubevidste formål at finde en løsning på tanken.

Tolknings-tanker: Tanker, hvor du tolker på det du ser og oplever. Hvor du for alvor bringer dig selv og dine holdninger og meninger ind i ligningen.

Konklusions-tanker: Tanker, der siger ”Sådan er det!” Typisk efter du har analyseret og tolket på en tanke, så sætter konklusions-tanken ind og ”lukker den der” og bilder dig ind ,at konklusionen er lig med virkeligheden.

Når du dyrker ovenstående tanker, vil du typisk OPLEVE at tankerne piner og dræner dig.

 

Når du dyrker nedenstående tanker, vil du typisk OPLEVE det modsatte: At du føler dig glad, ovenpå og fuld af energi:

 

Glædes-tanker: Tanker, der afspiller en glad film inde i sindet.

Taknemmeligheds-tanker: Tanker, der gør dig opmærksom på, hvor meget du har at være taknemmelig for.

Anerkendelses-tanker: Tanker, der roser og anerkender dig selv og de mennesker du omgiver dig med. Når du anerkender og roser andre mennesker, så SKABER du de mennesker. Menneskene omkring dig BLIVER TIL dine rosende og anerkendende ord.

Kærligheds-tanker: Tanker, der kredser om det du allerede ER og som er det vigtigste i livet: Kærlighed. Varme tanker. Tanker, der gør dig rolig og afslappet. Tanker, der bekræfter at alt er kærlighed og ro og at alt er godt.

Kreativitets-tanker: Tanker, der sætter dig i gang med at skabe og producere. Alt hvad der eksisterer i verden af fysiske objekter – var oprindeligt en tanke. Alt der bliver skabt kommer fra tanker.

Venligheds-tanker: Tanker, der er rare og venlige og milde.

Tilgivelses-tanker: Tanker, der giver slip på nag og holden fast og modstand. Tanker, der gør det modsatte af at dømme og udskamme.

Opmuntrings-tanker: Tanker, der løfter og opmuntrer og inspirerer. Både dig selv og dine medmennesker.

Storheds-tanker: Tanker, der husker dig på, at du er god nok og du ER medfødt storhed og du ikke skal ”fikses”, netop fordi der IKKE ”er noget i galt med dig” og du IKKE ”er gået i stykker”.

Friheds-tanker: Tanker, der husker dig på, at du er født fri og derfor allerede ER fri.

HUSK 

Tanker kommer og går.

Pas på hvilke tanker du TROR på er virkelighed.

Du styrer om du tror på de tanker, der kommer ind. Og som kort efter, forsvinder igen.

Husk at du IKKE er de tanker der kommer og går. Du HAR dem. Du ER dem ikke.

Din OPLEVELSE af dig selv, dine omgivelser og livet – kommer fra de tanker du tror på er virkelige.

Modtag inspiration i din indbakke

* indicates required

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen