Frygt, angst og bekymringer – er der bare så meget af – hos SÅ mange mennesker. Både hos ledere og andre mennesker.

Det vi har brug for – er frygtløshed.

Du kan ikke for alvor skabe de resultater du ønsker – når du har en styrende frygt med dig.

Hvis du det meste af dagen er bange for det ene og bekymret for det andet – så er det meget svært at åbne helt op for din power, komme på rul med din energi og gøre den forskel du drømmer om.

Hvis du som leder går og skruer ned for dig selv – fordi du er bange for at være for meget og du bekymrer dig om hvad dine medarbejdere tænker om dig – og du måske endda går og tænker over om dine medarbejdere kunne finde på at dømme dig til at være en dårlig leder og dernæst begynde at udskamme dig – så bliver det helt håbløst.

Hvis du som medarbejder eller privatperson er bange for at være forkert eller gøre noget forkert – så er du styret af frygt og angst – uden du helt er klar over det – og det både skruer ned for din livskvalitet og det skruer ned for din virkelyst og din evne til at skabe resultater.

Det sjove ved frygtløshed er – at det er din fabriksindstilling. Sådan er du født. Små børn går ikke og er bekymrede. De går ikke og gør sig forestillinger om det ene og det andet. De er ikke styret af angst. De ER bare. Med deres fulde væsen og fulde nærvær. Og derfor er frygtløshed medfødt. Den gemmer sig inde bag alle dine historier og din overtænkning.

OK så – hvad skal der konkret til – for at jeg får fingre i min frygtløshed? Det er et klassisk spørgsmål, som mange af dem jeg hjælper stiller mig. Hov – du ER allerede din frygtløshed – husk det. Du har blot bevæget dig væk fra den, så du TROR du har mistet den. Men det har du ikke og det kommer aldrig til at ske. Her kommer 8 ting du kan gøre – for at sætte ild i din mentale tilstand af ubekymring og ubesvær:

Nr. 1

Din opmærksomhed. Når du er bevidst om hvornår og hvad du er bange og angst for – og ser angsten i øjnene og tillader den at være med dig – UDEN du handler på den. Så sker der det – at der går længere og længere tid i mellem at den dukker op. Og til sidst stopper den med at dukke op. Det er vigtigt du ikke har modstand mod den. Modstand giver angsten styrke. Lad den være. Du skal intet gøre. Bare vær med den. Husk på det blot er en følelse, som ikke er farlig og som du kender godt – så hvorfor løbe fra den?

Nr. 2

Når du indser, at du ikke er afhængig af nogen eller noget. Du er fri. Hvis du tror på ”afhængighed af andre” og at du skal vente på andre og du har brug for andre – så indse at det er en misforståelse. Så er du fri igen.

Nr. 3

Når du indser og forstår, at du selv producerer dine følelser og oplevelser – andre mennesker kan ikke gøre noget ved eller mod dig – dine følelser og oplevelser kommer altid fra det du tænker om andre mennesker og om det der sker udenfor dig. Indse også, at du ALDRIG kommer til at styre hvad der foregår udenfor dig. Mark Twain siger det så smukt: “What other people think of me – is none of my business”. Genial sentens fra ham.

Nr. 4

Når du forstår at din følelse af frygt og angst – i langt de fleste tilfælde – kommer DIREKTE fra skræmmende tanker som du fortæller dig selv. Og ikke andre steder fra.

Nr. 5

Når du giver slip på regler og ”sådan skal man opføre sig” og troen på at du skal gøre indtryk. Og i stedet bare ER dig selv – herunder taler før du tænker, græder hvis du bliver ked af det, tillader din naive iver og alt muligt andet – UDEN du bilder dig selv ind at du forkert når du gør det. Når du ER dig selv.

Nr. 6

Når du ikke har MODSTAND mod noget længere: Når du slapper af og har det OK med at blive fyret. OK med at folk ikke kan li’ dig. OK med at du er alene. OK med det som er og det som kan ske. Modstand mod det som er – og søgen efter det som du bilder dig ind du har brug for – er roden til al ballade og angst og ked-af-det-hed. Når du hviler i, at der sker det, der skal ske.

Nr. 7

Når du har tillid til din indre GPS. Du SKAL have tillid til din intuition. Det er der enkeltheden, ubesværet og letheden kommer fra. Det er der de rigtige beslutninger kommer fra. Det er der koncepter som ”frygt”, ”angst” og ”bekymringer” slet ikke eksisterer. Når du har TILLID til det du kan MÆRKE er det RIGTIGE i den AKTUELLE situation – kan frygten ikke få fodfæste.

Nr. 8

Når du skruer op for din autentiske flamme, som jeg kalder det. Det vil sige når du retter ryggen og står ved den du ER. Når du hviler i dig selv. Når du taler pænt og kærligt til dig selv. Når du IKKE er i krig mod dig selv. Når du har et godt forhold til dig selv. Der findes frygtløsheden. Og dér opstår ustoppeligheden.

Lige til sidst: Ja, det er godt at blive bange og føle frygt når du står i en farlig situation – hvis en tagsten er på vej mod dit hoved eller der er snestorm, og du er ude og køre, og du er bange for at glide af vejen.

Det er ikke den her slags frygt og bekymringer jeg taler om. Jeg taler om den frygt som ENE OG ALENE kommer fra de historier, du fortæller dig selv – hver eneste dag.

Historier om TÆNK HVIS DET HER GÅR GALT og HVAD MON DE VIL SYNES OM MIG HVIS JEG ER MIG SELV OG GIVER DEN FULD GAS. Igen: Historier som du skræmmer dig selv med. FØR disse historier er du totalt FRYGTLØS!

Reflektér på de 8 punkter. Analyser og overtænk IKKE på dem. Reflektér på dem – leg med dem i dine tanker. Tal dem i gennem med dine nærmeste.

Du kan få mere inspiration ved at klikke her.

God fornøjelse med at åbne HELT op og leve dit liv frygtløst og frit!

Bliv ringet op til en

 

Inspirationssamtale

uforpligtende

 

Få den hjælp og vejledning du har brug for her og nu!

Jeg har gennem de sidste 20 år arbejdet som coach, mentaltræner og forretningsudvikler for topledere og mellemledere, nøglemedarbejdere og ambitiøse mennesker

Ulrich Søgårds logo i blå
☎ Bliv ringet op til en uforpligtende samtale
Scroll til toppen